Waarom kiezen voor de Sondeermeester?

Elektrische sonderingen

De Sondeermeester kiest ervoor om enkel elektrische sonderingen uit te voeren. Dit type proeven biedt een veel grotere nauwkeurigheid dan mechanische sonderingen. Deze elektrische sonderingen worden in internationale normen en Belgische richtlijnen (Belgische Groepering voor Grondmechanica en Geotechniek) omschreven als de te verkiezen methode, maar worden in België nog niet standaard gebruikt. Dit is onder andere te verklaren door de hogere kostprijs van het materiaal. Het gebruik van deze technologisch meer geavanceerde apparatuur op het terrein vereist ook een zekere kennis, zorg en finesse in vergelijking met een eenvoudigere mechanische conus. Deze extra inspanning levert dan wel nauwkeurigere metingen op.

 

Eén sondeermeester

De proeven op het terrein worden uitgevoerd door een universitair gediplomeerd geoloog. Dezelfde persoon zal nadien het rapport opmaken. Op deze manier kan er nooit informatie van het terrein (of de omgeving) verloren gaan die interessant kan zijn voor de interpretatie. De sondeermeester kan ook op het terrein inschatten of de proeven voldoende diep zijn voor de geplande toepassingen. Op deze manier kan het onderzoeksprogramma direct bijgestuurd worden en kunnen bijkomende verplaatsingskosten vermeden worden.

 

Lichte sondeermachine

De gebruikte sondeermachine is uitgerust met rubberen rupsen en heeft slechts een gewicht van 1 ton. Hierdoor wordt schade aan verhardingen, openbare weg en beplanting tot het absolute minimum beperkt.

 

Persoonlijke aanpak

Geen bandwerk bij de Sondeermeester. Elk project wordt individueel en met zorg behandeld. Het rapport wordt opgemaakt voor uw specifiek project, op basis van de geplande constructie.

 

Interessante prijs

Vraag nu offerte aan voor uw project!